Planlæg den store fest: sådan bliver du den vildeste vært

Der kan være et utal af grunde til at skulle fejre noget, men typisk vil man gerne invitere venner og familie til fest, når man har fødselsdag, konfirmation, bryllup eller lignende i sigte. Skal du holde en stor fest, er der mange ting, der er værd at tænke over og tage højde for som vært eller værtinde. Du skal træffe beslutninger om drikkevarer, bespisning, gæsteliste, underholdning, lokation og tidspunkt. Listen er lang, og der er mange måder at gøre tingene på. En start kan være at lægge et budget, som du tager udgangspunkt i. Store fester kan blive dyre, og kan overveje, om det er en mulighed at tage et Kviklån rentefrit for at få større økonomisk råderum til lejligheden.

 

Skræddersy din begivenhed

For at få stablet den bedst mulige begivenhed på benene, er det vigtigt, du selv har en fest med det. Det gøres lettest ved at forberede sig godt og have tacklet så mange udfordringer som muligt på forhånd, så du kan slappe af, når det går løs. Her kan du finde nogle forslag til, hvad du kan overveje i forbindelse med din planlægning:

 

  • Hvor skal festen holdes? Har du plads derhjemme, eller skal du ud og finde et lokale, hvor der er plads? Måske skal du holde en fest om sommeren og har plads i haven. Hvis du ikke tør regne med vejret, kan man få sat et festtelt op.
  • Hvem skal med? Er det for nærmeste familie og venner? Eller vil du gerne se alle dine bekendte?
  • Hvad skal dine gæster have at spise? Det er let at få mad lavet og leveret udefra, også til større begivenheder. Det er formegentlig billigere at kokkerere selv, men det stjæler også let fokus fra at være en del af festen selv. Overvej, om du har lyst til at bruge din tid over gryderne, når gæsterne er ankommet.
  • Hvad skal man slukke tørsten i? Vil du have en selvbetjent bar, hyre en bartender eller skal gæsterne selv sørge for noget vådt til ganen? Her er mulighederne mange.